Nooit meer slapen

Het is september. Naast school zijn nu ook de muzieklessen en sportactiviteiten weer in volle gang. Dat betekent dat ik twee meisjes in huis heb die nu al weer met grijze kringen onder hun ogen de dag beginnen. Want school betekent – naast de introductie van topo en álles over de oertijd – ook weer heel veel speelafspraakjes.

Nu zou je kunnen denken: “Dat heb je toch zelf in de hand, met je ‘muzieklessen en sport’. Dat is waar. Maar eigenlijk zijn het vooral de kinderen die alles maar al te graag doen. En die van minderen niets willen weten. In dat verband heeft dochter no. 1 besloten nooit meer te zeggen dat ze ‘moe’ is. Want dat heeft consequenties, weet ze. Dan gaat ze een halfuurtje eerder naar bed, of speelt ze een extra dagje niet met vriendinnen. Haar ‘worst nightmare’! Het leven is immers veel te leuk en er is veel te veel te doen.

Dat resulteert in grappige woordspelletjes. Gisteravond was mijn man jarig, en gingen we met zijn vieren uit eten. Weliswaar op een woensdag, niet ideaal, maar zo laat zou het niet worden. Toch stond ze vanmorgen met dikke oogjes en wat onvast op haar voetjes naast mijn bed. Het ‘moe-woord’ nam ik niet eens meer in de mond. ( “Wie, ik?”). Was ook niet nodig. Het zat namelijk anders: “Ik ben alleen maar nog heel slaperig. Toen ik vanmorgen om half 7 wakker werd, ben ik direct gaan lezen. Daardoor had ik geen tijd genomen om wakker te worden.”

Tuurlijk schat.

Stefanie Vietor

Stefanie is getrouwd en moeder van 2 dochters. Ze heeft jarenlang als advocaat gewerkt, gespecialiseerd in onder meer familierecht. Naast haar juridische werk heeft Stefanie onder meer gewerkt bij de kinderrechtswinkel, in een jeugdgevangenis, als begeleider van gedetineerde moeders en als vrijwilliger bij de Kindertelefoon. Inmiddels heeft ze als kindercoach en kinder- en jeugdtherapeut haar eigen praktijk in Haarlem.

Latest posts by Stefanie Vietor (see all)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *