Zorgenvriendjes

De een blauw, de ander rood/wit gestreept, allemaal schattig en vol kleur. Met hoorntjes of oortjes. En allemaal een ritsje als mond. Zorgenvriendjes heten ze. Je kunt je zorgen, angsten of boosheid op een briefje schrijven of tekenen en hup, in het mondje van je zorgenvriendje stoppen en dichtritsen. Dat maakt je zorgen natuurlijk niet weg, maar het idee is dat je het kunt delen met dit lieve poppenvriendje. Je kunt ze zelf maken en natuurlijk zijn ze ook veelvuldig en voor een aardig bedrag te koop in alle soorten en maten.

zorgenvriendjes

Ik kende ze nog niet, tot ik laatst gebeld werd door het AD. Wat ik vond van de nieuwe rage, zorgenpoppetjes. Geen idee, maar even googlen en ik was op de hoogte. Nou, ik hou ervan. Ik hou van tastbare dingen, die kinderen kunnen helpen in moeilijke tijden of als hun emoties hoog oplopen.

Elke avond kijken of je iets wil toevertrouwen aan je popje, het minst leuke van die dag achter het ritsje doen. Uit je hoofd, je koppie leeg voor je gaat slapen. Afsluiten, Of even naar boven rennen als je heel boos op iemand bent…. Ik denk dat het voor veel jonge en wat oudere kinderen echt wat kan zijn!

In de beschrijving bij bol.com lees ik dat je zo ook als ouder kunt kijken wat je kind bezighoudt. Ho stop, dat vind ik dan weer helemaal geen goed idee. Wat je kind achter het ritsje stopt, is van je kind. Tenzij hij het zelf met jou wil delen. Stiekem kijken wat hem bezighoudt vind ik een no-go. Je leest toch ook niet het dagboek van je kind (toch??!!)?

Ik ben gevallen voor Biff. Met naast een ritsmondje drie oortjes, zodat hij je heel goed kan horen als je je zorgen aan hem wil vertellen. Dat is handig lijkt me, als je in je bed ligt en even niet kan schrijven of tekenen. Ik heb er gelijk drie aangeschaft. Een voor Dim en een voor ons pleegdochtertje die momenteel best heel veel zorgen en angsten heeft. En de derde, ach misschien hou ik m zelf wel. Lijkt mij ook wel wat, zo’n zorgenvriendje. Ik hou jullie op de hoogte hoe we ons nieuwe vriendje vinden.

 

Tischa

Tischa is kinderpsycholoog, opvoedkundige, moeder en pleegmoeder. En oprichter en eigenaar van Groot&klein. Haar missie? Samen opvoeden leuker en makkelijker maken.

Latest posts by Tischa (see all)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *