Favoriete boeken over opvoeden

Er zijn veel boeken over opvoeden en over kinderen geschreven. Lees je alles, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Dat is dus ook meestal niet aan te raden aan ouders. Natuurlijk vind ik het leuk als je je laat inspireren door de inzichten die ik met je deel in mijn eigen boek over opvoeden: “Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden“. Of door een van mijn e-books:

  • Back to school – gratis e-book om de overgang van vakantie naar school soepel te laten verlopen
  • December zonder stress – gratis e-book om de december ontspannen en leuk te laten zijn
  • Hoera, avondspits – e-book om die hectische avondspits thuis wat meer ontspannen door te komen

boeken_over_opvoeden

Genoeg over mij ? De volgende boeken van andere (ervarings)deskundigen kan ik je ook echt van harte aanbevelen:

ontspannenOntspannen ouders, blije kinderen

Voor mijn vak lees ik veel boeken, maar soms word je van een boek heel erg blij. Peaceful Parent, Happy Kids is er zo een. Het inspireerde mij zo erg om mijn zoontje vanuit meer contact en verbinding op te voeden, grip op mezelf te krijgen en mijn kind te coachen in het leren van vaardigheden, gedrag en het omgaan met emoties, dat ik me persoonlijk heb ingespannen om het boek in het Nederlands vertaald te krijgen.

 

ontploetermoedersVan achter het behang tot over je oren

Lachen om je fouten en een moeder zijn met lef. Daar pleiten de Ontploetermoeders (Elsbeth Teeling, Eva Bronsveld, Roos Schlikker en Miloe van Beek) voor. Humor helpt je overal doorheen en in dit heerlijke boek ontbreekt het daar zeker niet aan. Eigen ervaringen, tips voor relaxed opvoeden en een hart onder de riem. Aanrader!

 

temperamentvolle_kinderenTemperamentvolle kinderen

Mijn vriendinnetje en collega Eva Bronsveld geeft al jaren workshops en schrijft al lange tijd hele fijne blogs over haar manier van omgaan met temperamentvolle kinderen. Ze heeft er zelf twee dus naast vakmatig is ze ook nog eens ervaringsdeskundige. En nu is er dan haar eerste boek. En wat is dat een heel goed en fijn en praktisch boek. Ik ben fan!

 

oplossingsgerichtopvoedenOplossingsgericht opvoeden

Elk gezin is uniek. Dat maakt dat standaard opvoedadvies voor de meeste gezinnen niet werkt. De opvoedadviezen moeten namelijk aansluiten bij elk specifieke gezin en elke specifieke situatie. Dit boek laat je zien hoe je zelf aan de slag kunt met oplossingen die werken. Ik ben er helemaal blij mee, want het is gebaseerd op de methode waar ik ook mee werk: oplossingsgerichte therapie en coaching. Door uit te gaan van wat er allemaal al goed gaat en de specifieke kwaliteiten van ouders en kinderen, leren ouders hoe ze positieve verandering kunnen inzetten.

 

how2talk2kidsHow2Talk2Kids

Een must-have voor alle ouders. Dit boek laat je op een hele praktische heldere manier zien hoe je op een effectieve en respectvolle manier kunt communiceren met kinderen. Een manier van communiceren die ik veel gebruik binnen mijn aanpak en coaching. En natuurlijk met mijn eigen kind ?

Een makkelijk leesbaar boek met duidelijke voorbeelden uit de praktijk. Direct toepasbaar op elk kind van 2 tot 20 jaar.

 

mensenkinderenMensenkinderen

In dit leuke en makkelijk te lezen boek komen de 17 belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen tussen 0 tot 4 jaar voorbij. Collega ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft op een hele laagdrempelige en heldere manier een inzicht in de ontwikkeling van kinderen.

Door dit boek begrijp je ineens veel meer van je jonge kind en leer je beter omgaan met kinderen. Voor zowel ouders als professionals een echte aanrader!

 

slaapkletsSlaapklets

Een geweldig boek om samen met je kind de dag mee af te sluiten. Door een pagina in te vullen kijk je vlak voor het slapen gaan op een leuke speelse manier terug op de dag. Veel kinderen vinden het heerlijk om zo de dag rustig af te bouwen met een vast bedritueel. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Naast goed en leuk voor de kinderen ook een heerlijke manier om samen de dag te eindigen met wat qualitytime!

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] blijven met zijn allen veel op zoek naar boeken over opvoeden. Ik heb al eens geschreven wat mijn favoriete opvoedboeken zijn. Maar ook mijn eigen boeken over opvoeden blijven jullie veel bekijken. Ondanks de vele […]

  2. […] een paar van mijn favoriete opvoedkundige boeken op een rijtje. Als je enthousiast bent over deze boeken over opvoeden, kun je ze meteen bestellen bij […]

  3. […] een paar van mijn favoriete opvoedkundige boeken op een rijtje. Als je enthousiast bent over deze boeken over opvoeden, kun je ze meteen bestellen bij […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *