Ongezouten

Femke Hellings is columniste, tekstschrijver en blogger voor Groot&klein. In haar columns geeft ze haar ongezouten mening over alles waar de vrouw van nu mee te maken krijgt. En die columns zijn nu gebundeld in een boek (Ongezouten), waarvan ik één exemplaar mag weggeven. Een interview met Femke.

Je hebt ervoor gekozen te doen wat je het allerliefste doet: schrijven. In je columns uit je je geluk en frustraties. Logische vraag dus: waar haal jij je grootste geluk uit, behalve uit schrijven?

“De meeste geluksmomentjes haal ik uit het moeder zijn, zeker weten! Verder word ik blij van het ondernemen, de band met mijn goede vrienden en familie, mijn gezellige huisje, lekker sporten en gezond eten… En niet te vergeten van chocola ;-)”

IMG_4304

En natuurlijk kan deze vraag dan ook niet uitblijven: wat is je grootste frustratie?

“Dat ik het mezelf soms zo moeilijk maak door overal over na te denken, ha ha. Ik vind keuzes maken lastig en mijn hoofd draait overuren. Gelukkig erger ik me steeds minder aan slordige mensen, oppervlakkigheid, bureaucratie, supermarktvoedsel, een paar overtollige kilo’s…. Iets met ouder worden en leren relativeren, denk ik.”

Je bent een single mom met drie zoons. Wat is je grootste uitdaging in het opvoeden van je kinderen?

“Ze genoeg 1 op 1 tijd en aandacht geven! En de agenda zo leeg mogelijk houden, dat ook. Vooral mijn jongste vindt het al snel te druk en heeft veel rust en structuur nodig. Soms best lastig met een drukke baan, een huishouden, een sociaal leven en drie school- en voetbalcarrières.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan? En zorg je naast je kinderen ook goed voor jezelf?

“Uit alles wat ik hoor, zie, lees en voel eigenlijk. Als mijn kinderen thuis zijn, geniet ik van de zaterdagen langs de lijn en de gezellige avonden op de bank. Als ze bij hun papa zijn, heb ik meer tijd voor mezelf. Dan werk ik, ga ik op pad met vriendinnen, lig ik uren in bad en date ik zo nu en dan. Ik vermaak me prima :-).”

Waarom heb je ervoor gekozen je columns te bundelen in een boekje?

“Een boek uitbrengen stond al jaren op mijn bucket list. Ik krijg veel positieve reacties op mijn columns en met dit boekje breng ik wat humor en ontspanning in het leven van nog meer vrouwen. Mijn belevenissen zijn herkenbaar en het geeft me een goed gevoel als ik mensen aan het (om)denken zet. En ja, dat gebeurt wel eens gelukkig!”

Het boek is te koop via Boekscout maar ik mag één exemplaar van Femkes bundel weggeven. Geef in de reacties hieronder aan waarom jij deze bundel graag zou ontvangen en ik kies een gelukkige winnaar uit! 

10 antwoorden
 1. Doinja
  Doinja zegt:

  Superleuk! Ik zou t boekje graag willen winnen om er een alleenstaande vriendin met twee zonen blij mee te maken. Op die manier geef ik haar wat humor en ontspanning! ?

  Beantwoorden
 2. Irene Pappers
  Irene Pappers zegt:

  Ik kan wel wat humor en ontspanning gebruiken! Ik vind het leuk om herkenbare belevenissen te lezen waar ik inspiratie uit kan halen.

  Beantwoorden
 3. Sabine
  Sabine zegt:

  Ik ben nu net een klein jaartje voor het eerst moeder en geniet hier met volle teugen van. Het lijkt mij superleuk om ervaringsverhalen/columns van een andere moeder te lezen. Daarnaast ben ik ook dol op lezen en is humor en ontspanning hartstikke belangrijk in het dagelijks leven.
  Ik duim!

  Beantwoorden
 4. Johanna
  Johanna zegt:

  H E E L G R A A G ! Ik ben dan wel niet single,, maar mijn man is wel veel weg voor z’n werk. Dan zit ik er ook wel eens doorheen hoor, met 4 kinderen. Maar hoe heerlijk is het als je herkenbare verhalen kan lezen en denken: “och, het is overal wat, ik ga er weer voor!”

  Beantwoorden
 5. Natasja
  Natasja zegt:

  Ooh, misschien leer ik zo ook eens gewoon mijn mening te geven zonder overal over na te denken 🙂 genoeg inspiratie in dit boek denk ik 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *