Reken daar maar op!

Frustraties bij het huiswerk aan de keukentafel: “Ik let wel op mama, maar ik snap het gewoon niet!”. Een steek van medelijden overvalt mij. Het is niet leuk als je rekenen echt niet begrijpt. Het is al helemaal niet leuk als je daarom extra moet oefenen. Ik denk te weten wat er in jouw hoofd om gaat, want ik herken het.

De paniek die opkomt bij het niet weten, als je een moeilijke som leest. De paniek die alles in je hoofd en lijf blokkeert.

huiswerk

 

Juffen en ouders die zeggen: “Let nou eens op!” en “Wat niet af is moet je na schooltijd nog maken”. Je let op en je wil sneller, maar je kan uren naar de sommen kijken zonder het antwoord te weten.

Er zijn momenten waarop je liever niet naar school gaat. Omdat je het zo erg vindt dat je steeds als laatste klaar bent met rekenen.

“Ik denk dat de juf mij niet begrijpt…”, fluister je.
Ik ben er ook bang voor lieverd.

Of eigenlijk ben ik bang dat het hele schoolsysteem jou niet begrijpt. Dat je nu dingen moet leren waarvoor je later gewoon een computer kunt gebruiken. Terwijl er zo weinig aandacht wordt gegeven aan de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Precies die dingen die jij zo leuk vindt!

De dingen die een computer niet kan. Creatief zijn. Verhalen bedenken. Communiceren en elkaar begrijpen. Inleven in elkaar. Lachen met elkaar. Als we daar meer aandacht aan zouden besteden, dan zou de wereld toch een stuk mooier zijn?!

“Mama, voor ik met mijn huiswerk verder ga, heb ik een raadsel voor je… hoeveel is 57 min 15?” Ik trap er nog in ook. Het antwoord schrijf je lachend op in jouw schrift. En ik ben trots.

Met jouw creativiteit en humor zal je de wereld een stukje mooier maken, reken daar maar op!

Latest posts by Nienke van Kortenhof (see all)
1 antwoord
  1. Anneke
    Anneke zegt:

    Zo herkenbaar en bij heel veel Kids en vakken het geval. Vervolgens veel onbegrip bij leerkrachten. De vicieuze cirkel bijna compleet. De uitdaging is Hoe het tij te keren, begrip te krijgen voor de leerling en uitleggen dat straffen averecht werkt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *